Kunstenaars

Kunstenaars

De kunstenaars werken in een atelier dat de naam draagt van een stad of dorp uit de regio. In onderstaand overzicht staan achtereenvolgens de ateliers, de kunstenaars met hun kunstvorm en een verwijzing naar hun eigen websites.

 

Atelier Gorinchem

Kunstenaar: Annelies Timmermans
Kunstvorm: Etsen / Grafisch
Website: www.annagrafiek.nl

Annelies beheerst de authentieke kunst van het eten maken en drukken. Ze is vaak gegrepen door het vormen- en lijnenspel dat zich ook abstract kan uiten. 

Atelier Woudrichem

Kunstenaar: Bert van den Bandt
Kunstvorm: Etsen
Website: www.kunstkeuze.nl

Bert tekent en schildert. Hij werkt hoofdzakelijk met pastel, aquarel en inkt. Naast deze veelzijdigheid maakt hij ook etsen. Nu hij meer tijd heeft wil hij zich, zoals hij dat zelf noemt: “verder ontplooien”.

Atelier Werkendam

Dit atelier staat momenteel leeg en is beschikbaar voor een nieuwe kunstenaar.

Lees meer

Atelier Heusden

Kunstenaar: Neeltje Reus
Kunstvorm: Keramiek
Website: www.nelpellikaan.nl

Neeltje is vooral geïnspireerd door klassieke gebruiksvoorwerpen in kleuren die dicht bij de natuur staan.

Atelier Waalwijk

kunstenaar: Stichting Kunst
kunstvorm: Kunstzinnige vorming
website: www.stichtingkunst.nl

Stichting Kunst organiseert wekelijkse schildercursussen voor beginners en gevorderden van jong tot oud, diverse kunstzinnige workshops en exposities voor de inwoners van het land van Heusden en Altena. Stichting Kunst werkt samen met goed opgeleide docenten die de cursist helpen op de ontdekkingsreis in de wereld van de kunst.

 

Atelier Zaltbommel

Kunstenaar: Arja van den Heuvel
Kunstvorm: Schilderen, Tekenen, Illustraties, Keramiek, Viltobjecten
Website: 

Atelier Zaltbommel
Atelier Zaltbommel
Atelier Aalburg

Kunstenaar: Olga Bos
Kunstvorm: Schilderen
Website: www.atelierolgabos.com/contact

De mens, de figuur in een ruimte, staat centraal in het werk van Olga Bos. Zij werkt op doek met olieverf en op karton met acrylverf,  houtskool en inkt. Weemoed ,schoonheid en verlangen zijn onderliggende thema’s. Al naar gelang hetgeen ze wil verbeelden werkt zij dik in de verf met krachtige vormen en lijnen ,dun en schraal in de verf, of  met inkt om een snelle schets te maken. Toeval houdt haar alert.

“Telkens weer is het navigeren tussen orde en chaos,tussen dik in de verf en subtiele ragfijne tekening tussen aanraken en loslaten tussen vastlopen en een nieuwe route vinden”.

Olie op doek
Olie op doek, Olga Bos

Olga Bos beoefent een verhalende schilderkunst, waarbij ze echter steeds meer overlaat aan de verbeelding van de toeschouwer. De figuren in haar werk laten zich wat uiterlijk betreft nauwelijks nog herkennen als mensen, maar het fascinerende in haar werk is dat zij daarmee aan zeggingskracht juist winnen. Of het nu de gestalte is van een jonge vrouw het hoofd gebogen, of die van twee individuen, elk verzonken in eigen wereld, we lijken vooral iets te zien van hun innerlijk. Vertelt Bos hun verhaal, of geeft ze slechts een aanzet die de toeschouwer onbewust zelf verder invult?

 
Atelier Oosterhout

Kunstenaar: Guusje Bertholet
Kunstvorm: Illustreren, Tekenen
Website: www.bertholet-illustrations.com

Bertholet Illustrations is opgericht door Guusje Bertholet en is gespecialiseerd in medische en wetenschappelijke illustraties, variërend van traditionele (anatomische) tekeningen en aquarellen tot illustraties gemaakt met behulp van computertechnologie. In opdracht van klanten wordt er met veel aandacht voor wetenschappelijke- en anatomische details ontworpen zonder de esthetische aspecten uit het oog te verliezen. 

Guusje Bertholet is afgestudeerd als medisch en wetenschappelijk illustrator aan de Universiteit van Maastricht. Deze masteropleiding is opgezet als een gezamenlijk project van de Academie voor Beeldende Kunst Maastricht en de Universiteit voor de Geneeskunde Maastricht.

Beelden gemaakt door Bertholet Illustrations hebben de Dutch Design Award en de internationale Dr. Pascal award al eens gewonnen en zijn ook al eerder genomineerd voor de German Design Award.